Torta Caprese
				
				
				Sastojci:
				250 g maslaca
				150 g čokolade
				30 g kakaa u prahu
				1 vanilin šećer
				5 jaja
				5 žlica tople vode
				250 g šećera u prahu
				300 g mljevenih badema
				
				Priprema: Pećnicu upalite na 150°°C. Na pari rastopite 
				čokoladu s maslacem. Odvojite žutanjke od bjelanjaka te žutanjke 
				miksajte s vodom dok se ne zapjene. Onda im dodajte šećer i 
				miksajte nekoliko minuta. Dodajte rasopljeni maslac s čokoladom, 
				nastavite miksati pa dodajte i kakao, vanilin šećer i bademe. U 
				bjelanjke dodajte malo soli te ih istucite u čvrsti snijeg. 
				Zatim snijeg žlicom umiješajte u prvu smjesu. Kalup namažite 
				maslacem te pospite šećerom u prahu. Izlijte smjesu i pecite oko 
				45 minuta. Torta bi na površini trebala imati hrskavu koricu, no 
				iznutra bi trebala ostati mekana i sočna. Prije serviranja 
				pospite je šećerom u prahu, a možete je poslužiti i s malo 
				tučenog slatkog vrhnja.
				
				
							
				
				
		
		
				
									
				
			
 
				
				
				

