Trufle torta



Tijesto:

50 g maslaca
50 g šećera u prahu
2 žutanjaka
70 g čokolade
35 g brašna
1/2 žličice praška za pecivo
0.33 dl slatkog vrhnja
2 bjelanjaka
1/2 žličice soli
1 vanilin šećera
1/2 velike žlice  kakaoa
0.6 l mlijeka

Krema:

0,4 l vrhnja za šlag
700 g čokolade
0,5 l vrhnja za šlag

Priprema: Pjenasto umutite maslac i šećer pa dodavajte jedan po jedan žutanjak. Zatim primiješajte otopljenu i prohlađenu čokoladu, kao i vanilin šećer.  Sve dobro izmiksajte.  Smjesi dodajte prosijano brašno s praškom za pecivo i solju.  Lagano umiješajte vrhnje,
mlijeko te na kraju snijeg od bjelanjaka. Izlijte u okrugli kalup i na 180°C  pecite oko 15 minuta. Izvadite tijesto iz pećnice i ostavite ga da se ohladi.


Priprema: Napravite kremu. 400 ml vrhnja za šlag prokuhajte. Čokoladu raskomadajte i zalijte vručim vrhnjem. Promiješajte i ostavite da se prohladi. Od vrhnja istucite šlag.  Žlicom umiješajte šlag u čokoladnu kremu. Izlijte na tijesto, poravnajte  i ostavite u hladnjaku da se dobro ohladi (najbolje preko noći).